tisdag 15 mars 2011

Dagen inleder med buller och bravur

Dagen inleder, de flesta har arrivat och stämningen är mycket god. Vi hälsas varmt välkomna av Kerstin Angel och Arja Holmstedt-Svensson till årets 1-1-inspirationsdag. Vi är alla här för att inspireras, dela med oss av idéer och erfarenhet, dricka kaffe och ta steget in i framtiden. Ack, denna sköna framtid. En framtid vi alla har en del i. Politiker bes vara politiker och därmed ta ansvar för en gemensam framtid.
Vi hälsas välkomna till Falkenbergs kommun – kommunen som aktivt tar del i 1-1 projektet: en dator till varje elev.
I Falkenberg finns hela 31 förskolor, 23 grundskolor och 2 gymnasieskolor. Av dessa deltar sex grundskolor i projektet där samtliga elever i årskurs 6, 7, 8 och 9 får tillgång till varsin dator. På Falkenbergs gymnasieskola deltar fem gymnasieprogram där cirka 700 elever inte längre behöver samsas om 10 fungerande datorer. Projektet har kommit långt och öppnat betydligt fler möjligheter för både lärare och elever, och en enorm förändring i verksamheten har skett. Falkenbergs kommun har kastat sig in i framtiden.
Herrskapet tas i och med detta inspirerande välkomnande med på en it-resa, och introduceras till projektprocessen. Fakta och grundtankar presenteras. Förstår alla? Hänger danskarna med? Förhoppningsvis! I vilket fall ser alla glada och bekväma ut.
1-1-projektet har varit igång sedan år 2007, då skolorna i kommunen tidigare beskrivs fungerat som isolerade öar med få gemensamma riktlinjer och ingen röd tråd. Ett gemensamt it-projekt skulle täcka upp problemen och skapa denna röda tråd samt föra elever och lärare framåt och sätta Falkenberg på kartan. Ännu är projektet inte fullbordat och med ett it-projekt lär man inte nå ett slutgiltigt mål. Istället befinner man sig under ständig utveckling. Tillsammans kan vi! Tillsammans kan vi skapa möjligheter för elever och föra skolans utveckling framåt.
En dramatisk film visas, inspirerande avslutningsord knyter ihop säcken och med kurrande magar beger vi oss ut i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar