måndag 28 mars 2011

Arbete med digital kokbokVi jobbar med olika projekt som vi tycker verkar vara intressanta. Jag jobbar med iWeb med en digital kokbok. I min kokbok ska jag lära mig om vad som är miljövänligt, ekologiskt, kravmärkt och närproducerat. Vi ska försöka att förstå vad det innebär att vara en ekologiskt/kravmärkt producent. Vi gör detta arbete för att se att ekologisk, kravmärkt mm mat inte bidrar till växthuseffekten och ger oss en bättre miljö.
Vi försöker jobba, men samtidigt svara på frågor som politikerna frågar. Vi har kommit halvvägs på dagen och har just nu en liten paus. Politikerna är på föreläsningar och sen när dom är klara med föreläsningen kommer dom och minglar hos oss.
Det är fler skolor än bara vi på mässan. Det är mellanstadieelever från Vittraskolan i Stockholm och och gymnasieelever från YBC som också är en skola i Stockholm. Det är väldigt intressant det här. Det är så mycket folk! Folk med kameror kommer fram för att intervjua oss. De frågar vad vi arbetar med och vad som är bra med dator och ”En till en”.

2 kommentarer:

  1. Låter både spännande och användbart med en digital kokbok. MEn hur är det med maten på SKolriksdagen? Är den ekologisk eller kravmärkt?
    //Kristina

    SvaraRadera
  2. Det kommer ett blogginlägg senare idag.
    //Magdalena

    SvaraRadera